Storck az Eb-kerethirdetésről: Lesznek nem túl népszerű döntések

2016. 05. 31. 07:30Bernd Storck fejében összeállt már a szűkített, 23 fős névsor a nyári Európa-bajnokságra, és kedden, délután 3 körül ki is hirdeti a kapitány a szűkített keretet. Nagy meglepetéseket nem ígért a szakember hétfői sajtótájékoztatóján, de mint mondta, kénytelen lesz meghozni olyan döntéseket is, amelyek nem mindenkinek fognak tetszeni. Storck az osztrák kapitány egyik megjegyzésére is reagált.


Bernd Storck kedden, 15 óra körül hirdeti ki végleges Eb-keretét, amelyben 3 kapus és 20 mezőnyjátékos lesz majd. A német szakember nem tart lelkileg a nehéz döntések meghozataláról.
Hozzátartozik ez is a munkámhoz, ha az ember olyan feladatkörben dolgozik, mint én, el kell tudnia fogadnia, hogy olyan döntéseket is meg kell hoznia, amelyek egy-két embernek nem tetszenek vagy kevésbé népszerűek. A játékosok mindannyian tudják, hová tegyék magukat, hogy mire számítsanak, előre is tájékoztattam már többjüket arról, hogy mire számíthatnak az Eb, illetve a hosszabb távú tervek, így például a világbajnoki selejtezők kapcsán. Nagy meglepetés senkit nem fog érni.

Storck röviden kitért arra is, hogyan közli majd a játékosokkal döntését.
Azokkal, akik nem kerülnek be a keretbe, személyesen fogok leülni és beszélni a döntésről. A többiek már nagyjából tudják, mi vár rájuk, néhány kérdőjel maradt már csak. Nagy meglepetésekre nem kell számítani, aki ott lesz a keretben, az mindenképpen rá is szolgált.

Storck hozzátette egy osztrák újságírói kérdésre válaszolva, hogy csapatunk mind a németek elleni találkozóra, mind az Ausztria elleni Eb-nyitómeccsünkre jól felkészült, de még ő személyesen tekinti meg első riválisunkat majd a Málta elleni edzőmeccsükön, hogy minden szükséges információt beszerezzen.

A kapitány arra is reagált, hogy Marcel Koller osztrák szövetségi kapitány szerint a magyar válogatott defenzív csapat.
Én nem így látom, a magyar válogatott nem olyan csapat, amelyik elbújik az ellenfél elől. Mindig arra játsszunk, hogy nyerjünk. Szerintem ez a felkészülési meccseinken is kiderült már, ott mindenki láthatta, hogy nem csak a védekezésre koncentrálunk és támadni akarunk, a felkészülésen, és nem a "barátságon" volt a hangsúly.

A MAGYAR VÁLOGATOTT 29 FŐS BŐ KERETE:

Kapusok: Király Gábor (Swietelsky-Haladás), Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Megyeri Balázs (Getafe)

Védők: Fiola Attila (Puskás Akadémia), Bese Barnabás (MTK Budapest), Guzmics Richárd (Wisla Kraków), Juhász Roland (Videoton FC), Kocsis Gergő (Puskás Akadémia), Lang Ádám (Videoton FC), Pintér Ádám (Ferencváros), Korcsmár Zsolt (Vasas), Kádár Tamás (Lech Poznan), Korhut Mihály (DVSC-Teva)

Középpályások: Elek Ákos (DVTK), Gera Zoltán (Ferencváros), Nagy Ádám (Ferencváros), Vida Máté (Vasas), Kleinheisler László (Werder Bremen), Sallai Roland (Puskás Akadémia), Lovrencsics Gergő (Lech Poznan)

Támadók: Dzsudzsák Balázs (Bursaspor), Stieber Zoltán (Nürnberg), Gyurcsó Ádám (Pogon Szczecin), Szalai Ádám (Hannover), Németh Krisztián (Al-Gharafa), Nikolics Nemanja (Legia Warszawa), Priskin Tamás (Slovan Bratislava), Böde Dániel (Ferencváros)

 

Forrás: http://www.csakfoci.hu/valogatott/valogatott/node/213237