Néhány óra múlva pályára lép a magyar csapat!

2016. 06. 14. 15:00Véget ért a negyvennégy éves böjt, ma Eb-mérkőzést játszik labdarúgó-válogatottunk az osztrákok ellen.


A magyar-osztrák párharc válogatott szinten örökrangadónak tekinthető, hiszen ez lesz a két együttes 137. összecsapása, ugyanakkor soha ilyen hosszú szünet még nem volt két találkozó között, mint most. Legutóbb közel tíz éve, 2006 augusztusában küzdött meg egymással a két csapat, akkor a magyarok 2-1-re nyertek Grazban. Mostanáig az utolsó osztrák siker húsz éve, 1996-ban született, azóta két találkozó magyar győzelemmel, egy pedig döntetlennel zárult. A 136 mérkőzésből mindössze kettőt rendeztek semleges helyszínen: az 1912-es stockholmi olimpia döntőjében a magyarok, az 1934-es olaszországi vb bolognai negyeddöntőjében pedig az osztrákok nyertek.

 

Fehér mezben és nadrágban lép pályára a magyar válogatott

 

A magyar szövetség (MLSZ) Twitter-oldalának beszámolója szerint Bernd Storck szövetségi kapitány együttese zöld sportszárban játszik majd az Ausztria elleni találkozón.

Az Eb-re 44 év után kijutott magyar válogatott az osztrákok elleni mérkőzést követően négy nappal Marseille-ben az izlandiakkal, június 22-én Lyonban pedig a portugálokkal találkozik. (MTI)

 

A keddi program, várható kezdőcsapatok

 

F csoport, 1. forduló:

 

Ausztria-MAGYARORSZÁG, Bordeaux 18.00, v: Clément Turpin (francia)
A várható kezdőcsapatok, Ausztria (az uefa.com alapján): Almer – Klein, Dragovic, Prödl, Fuchs – Alaba, Baumgartlinger – Harnik, Junuzovic, Arnautovic – Janko.

Magyarország (a hétfői sajtótájékoztató alapján): Király – Fiola, Guzmics, Lang, Kádár – Pintér, Nagy – Dzsudzsák, Kleinheisler, Németh – Szalai.

 

 

forrás: hosszabbitas.hu